Over ons

Wil jij je netwerk uitbreiden? Connecten met een leuke groep ondernemers uit je eigen regio? OKO is er voor jou! Zo’n 50 ondernemers uit Opsterland zijn al bij ons aangesloten. Uitéénlopende, zowel grote als kleine, ondernemers die allemaal actief zijn in verschillende sectoren en branches. En dat is precies wat OKO waardevol maakt. Hier doe je nieuwe inzichten op en vind je, door het er eens met iemand anders over te hebben, misschien wel een oplossing voor een probleem waar je al tijden tegenaan loopt. Samen weet én kan je meer dan alleen.

Het belang van netwerken

Een goed netwerk is cruciaal voor succes. Dat hoor je vast en zeker vaak. Een netwerk moet je onderhouden en het liefste uitbreiden. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? 

1.       Kansen
Een sterk netwerk geeft je meer kansen. De beste kansen worden namelijk eerst gedeeld binnen het eigen netwerk. Denk aan een grote opdracht, een vacature of een groot nieuw project. Er wordt altijd eerst binnen het eigen netwerk gekeken of er iemand is die iets kan betekenen. Kwestie van gunnen. 

2.       Gratis kennis en advies
Door te netwerken blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt in je vakgebied en daarbuiten. Door te praten over uitdagingen, ervaringen en doelen krijg je inspiratie. Het geeft je inzichten waaraan je anders niet had gedacht! Daarnaast krijg je door te praten met mede-ondernemers vanzelf gratis advies. Waardevolle adviezen waar je zonder netwerk waarschijnlijk voor had moeten betalen. 

3.       Een ander helpen
Een sterk netwerk is niet alleen een goed idee voor jezelf. Je helpt er ook anderen mee. Misschien kun je iemand uit je netwerk helpen aan een mooie opdracht. Waarschijnlijk krijg je er ooit wel weer iets voor terug en een ander helpen geeft een goed gevoel. Twee vliegen in één klap. 

4.       Zelfvertrouwen
Hoe meer je met andere mensen praat en verbindt hoe groter je zelfvertrouwen wordt. Je groeit als ondernemer en als persoon. 

Overtuigd? Kom netwerken bij OKO en word direct lid!

Over OKO

OKO verbindt ondernemers uit Opsterland. Één op één en samen richting andere ondernemersverenigingen, de overheid of andere instanties. OKO is opgericht op 16 december 1992 door o.a. Henk Bijl, Meine de Jong en Popke Veenstra. Het idee? Een plek creëren waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen. Sinds de oprichting zijn er al rond de 150 activiteiten georganiseerd met en voor een gezellige en gedreven club ondernemers uit Opsterland. Ben jij bij onze volgende activiteit? 

Vandaag de dag is OKO uitgegroeid tot de club waar je als ondernemer of onderneming uit Opsterland bij moet horen. Dé plek waar je kennis, ervaringen en ideeën uitwisselt. Waar je herkenning voelt en nieuwe inzichten opdoet. Waar je nieuwe collega, die je al tijden zoekt, misschien wel wordt aangedragen door een mede-ondernemer. OKO, waar jouw netwerk (weer) tot leven komt!

Sluit je bij ons aan?